İspanyol Çupra




Malzemeler:

2 Çipura
Tuz
1 Limon
2 Zeytin
Bir Avuç Ekmek İçi
2-3 Diş Sarımsak
2 Çay Kaşığı Kırmızı biber
1 Çorba Kaşığı Maydanoz
3 Orta Boy Patates
Karabiber
1 Su Bardağı Su
Yarım Su Bardağı Zeytinyağı




Yapılışı:


  • Fırını 180 derece ısıtın. Balıkların bir yüzüne 3 tane derin kesik atın. aralarına ince dilimlenmiş limon parçaları koyun. Balığın yine aynı taraftaki gözünü çıkarın ve yerine küçük bir tane zeytin koyun.
  • Ekmek içini küçük küçük ufalayın. Ekmek içi, kırmızı biber ve maydanozu bir kasede karıştırın. Tepsiye dilimlediğiniz patatesleri döşeyin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Patateslerin üzerine suyu döktükten sonra patateslerin üzerine balıkları yerleştirin. 
  • Bir fırça ile balıkların üzerine zeytinyağı sürün ve ekmek içli karışımı balıkların üzerine serpin. 30-45 dakika arası pişirin.


Detaylar:

3. Aşamadaki zeytinyağı dökme işini fırına vermeden hemen önce yapmanız tavsiye edilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();