Ton Balıklı Makarna




Malzemeler:

500 gr. Makarna
160 gr. Ton Balığı
2 Domates
1 Orta boy Soğan, 2-3 Diş Sarımsak
Zeytinyağı, Tereyağı
1 Tavuk Bulyon
Tuz, Karabiber, Pul Biber
Siyah Zeytin, Fesleğen

Yapılışı:

Makarnayı haşlayın. Başka bir tencerede önce zeytin yağını hemen ardından tereyağını kızdırın
Küp kesilmiş soğan ve sarımsağı bu yağda kavurun, hemen ardından yine küp kesilmiş domatesi ekleyip soteleyin.
Ton balığı, bulyon, fesleğen, karabiber, pul biber, tuz, ilave edin pişirin. Makarnanın haşlama suyundan bir kepçe ekleyip karıştırın.
Suyunu süzdüğünüz makarnanın üzerine hazırladığının sosu dökün karıştırın
Üzerini zeytin ile süsleyin.



Detaylar:

Makarnanın pişme süresi ile sosun hazırlanma süresi hemen hemen birbirine eşittir. Bu nedenle makarnayı kaynar suya atmadan önce tüm sos malzemelerini pişmeye hazır hale getirmiş olmanız önerilir.
Soğan ve Karabiber'in müptelası değilseniz mümkün mertebe az kullanın. Soğanın mutlaka iyi kavrulmasına dikkat edin
Eğer bulyon kullandıysanız ve eğer tuzkolik değilseniz ayrıca tuz kullanmayın.
Makarnanın haşlama suyundan ayırmayı unuttuysanız çok dert etmeyin.



Zorluk Seviyesi: 2/5
Tahmini Süre: 20 - 25 Dakika

Yorum Gönder

0 Yorumlar

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();