Bolonez Sos




Malzemeler:


Ø  250 gram kıyma
Ø  1 adet soğan
Ø  2 yemek kaşığı tereyağ
Ø  3 diş sarımsak
Ø  2 adet orta boy domates
Ø  1 yemek kaşığı salça
Ø  1 su bardağı su
Ø  Tuz, Kara biber, Kırmızı biber


Hazırlanışı:
Sosu hazırlamaya başlamadan önce makarnanın suyunu koymayı unutmayın :) 

Sos tavasında tereyağını erittikten sonra ince ince kıyılmış soğan ve sarımsakları güzelce kavurun. ayrı bir tavada kavrulmuş olan kıyma yı eleyin ve bir süre birlikte kavurmaya devam edin. Ardından kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ve salçayı ekleyin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyin, bir bardak su ekleyin ve sos istediğiniz kıvama gelinceye kadar kaynatın. Afiyet olsun. 

Not görselde şarap kadehi olduğuna bakmayın, bildiğin acı biber turşusu ve kefir ile birlikte yedim. Bardağın içinde de vişne suyu var zaten. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();